Talare 2018

Tema denna gång är agilt ledarskap och skalning

Vi är väldigt glada och stolta över våra talare som är med oss den här dagen. Det kommer att bli en färgsprakande, inspirerande, givande och utmanande dag full av möjligheter till utbyten och dialog. 

 
niklas.jpeg

Niklas FLoren

Agila, t-formade feature devops team med eget end-to-end ansvar som jobbar med en micro-service arkitektur är de flesta överens om är bra.

I sin presentation går Niklas igenom lärdomar och reflektioner kring hur man för en anpassad tjänsteleverans skalar upp det tänket från några få till mer än 30 team.

Niklas Florén är CTO på WirelessCar, en snabbväxande leverantör av både teknikplatform och tjänster till uppkopplade fordon, som i dagsläget arbetar med kunder som Jaguar, Volvo Cars, Daimler m.fl. Hans stora passion är att med energi, glädje och en stor dos envishet skapa kundkvalitet med hjälp av team som tar eget ansvar för sitt välbefinnande både mänskligt och tekniskt.

Niklas har en bakgrund som ledare och coach inom flera internationella företag där han praktiskt har infört och utvecklat agila arbetssätt.

 

Carl Starendal

"Hur använder man ramverket SAFe för att skapa skillnad i sin organisation? Vad är de vanligaste misstagen och de bästa tipsen på resan med lean och agilt i stor skala?

I den här presentationen går Carl igenom praktiska exempel på hur andra har tagit sig an resan med SAFe och ger konkreta tips och exempel baserat hans egen praktiska erfarenhet."

Carl Starendal är en Enterprise lean/agile coach som arbetar för Scaled Agile, företaget bakom ramverket SAFe. Där arbetar han med att utveckla själva ramverket, ta fram kurser i hur man använder det samt att hjälpa företag att arbeta med det i praktiken. Han har under sin karriär utbildat ett tusental personer i lean och agile för stora team och företag och är en erfaren coach, utbildare, ledare och föreläsare med mångårig praktisk erfarenhet från att ha arbetat med de här frågorna i stora företag i Sverige och samt internationellt.

Carl har även en bakgrund i spelbranschen där han varit med och byggt online-spelet Battlefield samt och en karriär som musikproducent.

 

Pia-Maria Thoren

Psykologisk säkerhet är en förutsättning för att skapa högpresterande team, säjer Google - men hur gör man? Pia-Maria guidar runt hur man med hjälp av drivkrafter och en ärlig kommunikation kan skapa de bästa förutsättnignarn för agila team att prestera optimalt.

Pia-Maria Thorén har skrivit boken Agile People - A Radical Approach for HR and Managers (That Leads to Motivated Employees) Hon är även grundare och ägare av GreenBullet. Hennes specialitet är Agil HR, Agilt ledarskap & motivation. Pia-Maria har agerat konsult & rådgivare hos många av Sveriges största företag och hjälpt dem implementera HR processer & lösningar med ett agilt tänk. Hennes huvudfokus är att bidra till att skapa organisationer där människor presterar bättre och är engagerade. Enligt Pia-Maria är Agilt ledarskap och agila ramverk bästa sättet att skapa framgångsrika förändringar. 

 

Tom Mårdh

Go with the flow, or be more safe with less?

Hur får man ett bra flöde av värde när man arbetar i stora organisationer? Allt fler pratar om SAFe, men finns det en annan väg? I denna föreläsning reflekterar Tom, utifrån sina erfarenheter från att skala agilt arbete, kring vision, ramverk och flöde.

Tom Mårdh är agil coach på Squeed Agile och brinner för att hitta hållbara lösningar som ger bestående förbättring både för organisation och individ. 2014 certifierade sig Tom som SAFe Program Consultant och 2016 som LeSS Practitioner. Även om han mestadels coachat organisationer och individer som jobbar med SAFe har han kunskap om hur man kan arbeta agilt i stora organisationer på flera olika sätt. Erfarenheten kommer från flera olika bransher, som läkemedel, fordon och möbler.

Dagen är Sponsrad av: 

JEP_BOEING_HORIZ_2COLOR_SMALL.png.png
 
informator_wide_logo_trans+(1).png.png